Vitamines en gezond eten als je borstvoeding geeft

Borstvoeding geven kost energie. Eet daarom voldoende gezonde producten. Je baby heeft, als hij borstvoeding krijgt, extra vitamine K en D nodig. Als je borstvoeding geeft is het extra belangrijk om op je eigen voeding en vitamines te letten.

Juist omdat je baby alles binnenkrijgt wat jij binnenkrijgt, went hij onbewust al aan een aantal verschillende smaken.

Vitamine K en D voor je baby

Als je zelf borstvoeding geeft, moet je je baby extra druppeltjes vitamine K en D geven. De verloskundige geeft je baby meteen na de geboorte vitamine K, voldoende voor een week. Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling en vitamine D zorgt voor stevige botten. Als je de fles geeft, is het niet nodig extra druppeltjes te geven: vitamine K en D zijn namelijk al toegevoegd aan flesvoeding.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Je eigen voeding als je borstvoeding geeft

Borstvoeding geven kost veel energie. Daarbij komt dat je baby letterlijk via jou eet. Het is dus belangrijk zelf goed op je voeding te letten zolang je borstvoeding geeft. Je baby onttrekt calcium en eiwitten aan je lichaam. Drink daarom minstens drie à vier glazen melk of karnemelk per dag, die bevatten zowel calcium als eiwitten.

Extra fruit en groente op je dagelijkse menu is lekker en verstandig. Je zult merken dat je extra trek hebt. Verdeel de maaltijden wat beter over de dag en neem een extra volkoren boterham, dat geeft energie. Heb je veel dorst? Drink dan water. Gezond eten is altijd belangrijk, maar als je borstvoeding aan je baby geeft, kun je wat extra aandacht besteden aan je eigen eetpatroon.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)