Voedingsbh

Een voedingsbh geeft extra steun aan je borsten. En dat is nodig omdat je borsten, als je borstvoeding geeft, zwaarder zijn. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je een voedingsbh koopt.

Als je borstvoeding geeft, is het handig en prettig om een voedingsbh te dragen.

Een voedingsbh heeft geen naden die over de tepels lopen omdat de tepels vaak extra gevoelig zijn. Ook heeft een voedingsbh cups die van voren te openen zijn. Dat is makkelijk, want dat voorkomt verkleedpartijen als je je baby wilt voeden. Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een voedingsbh?

Juiste maat

Het is belangrijk dat je een bh draagt in de juiste maat. Aan het eind van de zwangerschap en als je borstvoeding geeft, kunnen je borsten flink in proportie toenemen. Het is dan ook niet verstandig om aan het begin van je zwangerschap al een voedingsbh aan te schaffen. Je kunt hier beter mee wachten tot aan het eind van je zwangerschap (de negende maand) of tot na je bevalling. Veel vrouwen dragen een bh die niet de goede maat heeft. Juist als je borstvoeding geeft, is het erg belangrijk dat de bh niet knelt. Door knelling kun je namelijk verstopte melkkanaaltjes krijgen wat weer kan leiden tot een borstontsteking. Laat je maat opnemen in een babyspeciaalzaak, lingeriewinkel of bij een lactatiekundige.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Verschil in grootte

Twee borsten zijn nooit exact even groot. Misschien zie je het verschil in grootte amper, toch zijn er ook genoeg vrouwen bij wie er een duidelijk verschil in grootte is tussen twee borsten. Juist tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. Koop een voedingsbh in de cupmaat van je grootste borst. Hou er ook rekening mee dat je zoogkompressen in je bh doet tegen het lekken.

Tips voor het dragen van een bh in de borstvoedingsperiode:

  • Zorg dat de maat van de voedingsbh goed is. Koop de bh in de cupmaat van de grootste borst.
  • Laat je maat opnemen in een babyspeciaalzaak, lingeriewinkel of bij een lactatiekundige.
  • Draag ’s nachts liever geen bh. Leg een handdoek in bed ter hoogte van je borsten. Als je borsten dan melk gaan lekken, is niet je hele bed kletsnat.
  • Als je zoogkompressen gebruikt, verschoon deze dan regelmatig. Dat is hygiënischer.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)