De voedingsarmband, ken jij ‘m…
Super handig Soms kom je ineens iets tegen wat je nog helemaal niet kent.…
Een voedingsbh geeft extra steun aan je borsten. En dat is nodig omdat je borsten, als je borstvoeding geeft, zwaarder zijn. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je een voedingsbh koopt.
Een voedingsbh heeft geen naden die over de tepels lopen omdat de tepels vaak extra gevoelig zijn. Ook heeft een voedingsbh cups die van voren te openen zijn. Dat is makkelijk, want dat voorkomt verkleedpartijen als je je baby wilt voeden. Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een voedingsbh?
Het is belangrijk dat je een bh draagt in de juiste maat. Aan het eind van de zwangerschap en als je borstvoeding geeft, kunnen je borsten flink in proportie toenemen. Het is dan ook niet verstandig om aan het begin van je zwangerschap al een voedingsbh aan te schaffen. Je kunt hier beter mee wachten tot aan het eind van je zwangerschap (de negende maand) of tot na je bevalling. Veel vrouwen dragen een bh die niet de goede maat heeft. Juist als je borstvoeding geeft, is het erg belangrijk dat de bh niet knelt. Door knelling kun je namelijk verstopte melkkanaaltjes krijgen wat weer kan leiden tot een borstontsteking. Laat je maat opnemen in een babyspeciaalzaak, lingeriewinkel of bij een lactatiekundige.
Twee borsten zijn nooit exact even groot. Misschien zie je het verschil in grootte amper, toch zijn er ook genoeg vrouwen bij wie er een duidelijk verschil in grootte is tussen twee borsten. Juist tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. Koop een voedingsbh in de cupmaat van je grootste borst. Hou er ook rekening mee dat je zoogkompressen in je bh doet tegen het lekken.
We luisterden naar onze gebruikers en hebben
de app volledig vernieuwd: een fris nieuw design,
verbeterde navigatie en herschreven alle teksten.
De wereldwijd #1 best verkochte babyapp
heeft een sprong gemaakt!