Week 10: Slik supplementen voor zwangere vrouwen

Zwanger Week 10: Misselijk

Zwanger Week 10

De schedel, de botten rondom zijn hoofdje, zijn nog niet zo verbeend dat ze wittig zijn. Nu zijn ze nog vrij transparant. Je kunt de hersentjes dus nog door de schedel heen zien! Ook in het lijfje van je baby gebeurt veel. In zijn buik ontwikkelen de lever en de maag zich in rap tempo deze week. Hij begint aan een heuse groeispurt, waarin hij twee centimeter per week groeit! Nu is hij al (gemiddeld) 4,5 centimeter lang en weegt al 4 gram.

Doen!

  • Kraamzorg aanvragen
  • Uitzoeken welke vorm van kinderopvang bij jullie past en jullie baby alvast inschrijven bij meerdere kinderdagverblijven. In sommige steden zijn de wachtlijsten flink, dus kun je maar beter op tijd inschrijven.

Misselijk

Het is niet zo gek als je je deze week ziek, zwak en misselijk voelt. Het hormoon HCG is nu namelijk het hoogst. Na deze week zal het iets afnemen en voelen de meeste vrouwen zich weer wat fitter en energieker. Als je foliumzuur slikt, dan kun je daar nu mee stoppen. Het is aan te raden om een voedingssupplement speciaal voor zwangere vrouwen te slikken. Hierin zitten alle vitaminen (waaronder foliumzuur) en mineralen die je naast gezonde voeding nodig hebt.