Aambeien

Aambeien zijn gezwollen adertjes rondom de anus. Ze kunnen aan de binnenkant en aan de buitenkant zitten. Ze kunnen flink pijn doen en jeuken. Je kunt vooral in de laatste periode van je zwangerschap last krijgen van aambeien. Het ontstaan van aambeien kent verschillende oorzaken. Ten eerste worden de wanden van de bloedvaten onder invloed van de zwangerschapshormonen minder stevig.

De bloedvaatjes gaan dan sneller kapot. Schrik dus niet als er wat bloed bij je ontlasting zit. Daarnaast heb je in een later stadium van je zwangerschap vaak meer last van verstopping en moet je harder persen voor je ontlasting.

Door die druk kunnen de adertjes opzwellen en kapotgaan. Als je last hebt van aambeien is het belangrijk dat je veel drinkt en veel beweegt. Probeer ook voeding met veel vezels te nemen, zoals fruit, ontbijtkoek, zemelen en muesli. Ga daarnaast direct naar de wc als je aandrang voelt. Houd je last, dan zijn er bij de apotheek en drogist verschillende soorten zalfjes verkrijgbaar.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)