Bloedverlies tijdens zwangerschap

Bloedverlies tijdens de zwangerschap kan je behoorlijk laten schrikken, maar het hoeft niet altijd ernstige gevolgen te hebben. Bloedverlies hoeft dus niet altijd een miskraam aan te duiden, maar het kan ook andere oorzaken hebben, zoals pseudomenstruatie, innestelingsbloeding, aambeien, bloedverlies vanuit de placenta, een wondje aan de baarmoedermond of het verliezen van de slijmprop.

Bij bloedverlies tijdens de eerste 3 à 4 maanden moet je meestal afwachten of het bloeden vanzelf stopt of misschien toch duidt op een miskraam. Bij een bloeding na die tijd is het aan te raden om met de verloskundige te overleggen wat je moet doen. Overigens komt het regelmatig voor dat de oorzaak van de bloeding niet wordt gevonden en dat de zwangere verder een prima zwangerschap heeft en een gezond kind op de wereld zet.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)