Striae

Doordat je huid tijdens de zwangerschap flink wordt opgerekt, kun je last krijgen van striae, ook wel zwangerschapsstriemen genoemd. Bij striae ontstaan er scheurtjes in je opperhuid en in het onderhuidse bindweefsel. Dit veroorzaakt paarsrode strepen. Na de zwangerschap worden de strepen vaak wit van kleur, maar ze blijven voor altijd zichtbaar.

Striae kunnen ontstaan op je buik, billen, bovenbenen en borsten. Ze kunnen tijdens de zwangerschap ontstaan, maar bijvoorbeeld ook in de borstvoedingsperiode op je borsten. Of je last zult hebben van striae hangt er vooral vanaf of je er aanleg voor hebt. Ook leeftijd kan een rol spelen.

Jezelf insmeren met olie of crème kan striae niet helpen voorkomen. Als je tijdens het insmeren je huid stevig masseert, kan dit het risico op striae wel verminderen. Door de stevige massage wordt je huid soepeler en tegelijk steviger. Ook een wisseldouche kan hierbij helpen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)