Bescherm je baby tegen de zon

Je baby, dreumes en peuter genieten intens van de zon. Toch zit er ook een nadeel aan die vrolijke zonnestralen. Ze zijn namelijk al snel té fel. Bescherm je baby tegen de zon!

Het gevoelige kinderhuidje is nog niet aan die overdosis UV-stralen gewend en kan snel verbranden.

Om echt optimaal te genieten van de zon hebben we deze zomertips voor je gemaakt:

  • Smeer je baby altijd in met een goede zonnebrandcrème. Gebruik altijd factor 30 of hoger. Je begint met smeren 30 minuten voordat je baby naar buiten gaat. De rest van de dag blijf je regelmatig doorgaan met het smeren. De beste zonnebrand voor je baby heeft niet alleen een hoge factor, maar is ook waterproof.
  • Baby’s mogen nooit direct blootgesteld worden aan zonlicht. Zoek de schaduw op of creëer schaduw met een parasol.
  • Trek je baby, dreumes of peuter licht katoenen kleding aan.
  • Zet je kindje altijd een zonnehoedje op zijn hoofdje en zorg dat je altijd een extra hoedje in je tas hebt zitten. Je zou niet de eerste moeder zijn die opeens merkt dat haar baby het hoedje ergens verloren is…
  • Er bestaan speciale zonnebrillen voor baby’s, dreumesen en peuters. Deze brillen beschermen je kindjes ogen tegen de UV-stralen.
  • De zon is tussen 11:30 en 16:00 op het hoogst en erg fel. Houd daar rekening mee en zoek de zon in die periode dan ook niet op.
  • Er is speciale UV-werende kleding verkrijgbaar voor je baby, dreumes of peuter.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)