Droge kinderhuid in de winter

Een kinderhuidje droogt in de winterperiode snel uit met als gevolg rode uitslag. Vooral in de plooitjes van de nek en liezen ontstaat in dit jaargetijde tijd snel eczeem. In dit artikel lees je over de kinderhuid in de winter.

Een ernstige vorm ervan leidt ertoe dat de huid onvoldoende weerstand biedt tegen bacteriële infecties. De huid gezond houden doe je van binnenuit met voeding, van buitenaf door zorgvuldige behandeling.

Deppen en beschermen

In plaats van je baby droog te wrijven na het baden, kun je beter de huid zachtjes deppen, waarbij een heel dun laagje vocht op de huid achterblijft. Gebruik daarna een vochtinbrengend (hydraterend) product om het huidje zacht en soepel te houden.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Knip vaker de nageltjes

Een droge huid veroorzaakt jeuk en je kind zal vaker krabben. Je kunt het verergeren van irritatie voorkomen door de nageltjes van je kind regelmatig te knippen.

Vis is gezond

Omega-3 vetzuren zijn onmisbaar voor de gezondheid van je kind. Sommige vissoorten bevatten een rijke hoeveelheid van deze vetzuren die de huid van binnenuit verzorgen. Zalm is een belangrijke bron van omega-3 vetzuren, net als veel andere vissoorten uit Alaska. Gelukkig zitten de meeste ‘goede’ zalmsoorten in de blikken bij de supermarkt zodat je een betaalbaar alternatief hebt voor de duurdere verse zalmfilets. Hoewel, het is natuurlijk wel een mooi excuus om jezelf ook eens te verwennen!

Bron: www.parenting.com

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)