Baby of peuter geen zin in eten

Je baby of peuter at altijd goed, maar opeens verandert dat. Je baby of peuter heeft geen zin in eten! Je maakt je zorgen en hoopt dat je baby of peuter snel weer goed gaat eten. Ga de volgende dingen eens na en probeer de volgende tips.

Stress

Ga na of er misschien iets vervelends is gebeurd. Zijn er spanningen thuis of op de kinderdagopvang? Doordat ouders na het krijgen van kinderen vaak beiden blijven werken, is er in Nederland een structureel en gestaag groeiend tekort aan kinderopvangplaatsen. Dit leidt soms tot lange wachtlijsten voor de crèche.

Wanneer men niet bij een organisatie werkt die bedrijfsplaatsen in een crèche heeft waarop men als werknemer recht heeft, moet men zelf kinderopvang in een crèche regelen. In dat geval is het raadzaam zich in een vroeg stadium van de zwangerschap te informeren over de mogelijkheden van kinderopvang in een crèche. Meestal is het mogelijk de baby nog voor de geboorte op een wachtlijst te laten zetten. In sommige regio’s is het tekort aan kinderopvang echter zo groot, dat aanstaande ouders hun aanstaande kind bij diverse crèches op de wachtlijst zetten om een plaatsje te kunnen veroveren. Bij de verdeling van kindplaatsen wordt doorgaans voorrang verleend voor een tweede of derde kind uit een gezin waarvan het eerste kind de crèche al bezoekt. In sommige gevallen lukt het in het geheel niet een kind op de crèche te plaatsen en moet gezocht worden naar alternatieve vormen van kinderopvang. Kan je baby of peuter misschien moeilijk wennen? Voelt je baby zich eenzaam? Zodra de problemen zijn opgelost, gaat het eten vaak beter.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Niet te veel drinken

Veel drinken stilt de honger. Vooral appelsap, chocomel en yoghurtdrink zijn boosdoeners en kunnen de eetlust danig bederven. Geef die dranken dus zeker niet vlak voor de maaltijd.

Gewoon proberen!

Een logeerpartijtje bij opa en oma doet vaak wonderen als je baby of peuter eens een poosje slecht eet. Door even in een ander huis te zijn, eet je kleintje soms ineens zijn bord leeg. Ergens anders smaakt het brood of de groente immers altijd lekkerder. En mama houdt geen toezicht meer!

Op vakantie

Geen zin in eten? Wees niet te principieel met eten. Denk aan de vakantiepret. Thuis krijg je je baby of peuter heus wel weer in het gareel.

Eetdagboek

Blijf je je zorgen maken over de hoeveelheid eten die je hummel binnenkrijgt, hou dan eens een eetdagboek bij. Schrijf een week lang precies op wat je baby of peuter eet en drinkt. Vergeet vooral de tussendoortjes niet. Vaak sta je achteraf versteld van de hoeveelheid eten die je baby of peuter toch nog binnenkrijgt in een periode dat hij geen zin in eten lijkt te hebben.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)