Je eerste moederdag

Als kersverse moeder heb je er een verwendag bij: moederdag.

Een dag om te genieten en heerlijk vertroeteld te worden. Op de tweede zondag in mei word jij in het zonnetje gezet. Met deze tips en leuke feitjes over moederdag, wordt het een groot feest.

Moederdag omdat moeders speciaal zijn

Wij moeders hebben nog wel eens de neiging onszelf weg te cijferen en onze rol te onderschatten. Stop! Niet doen! Moeders zijn enorm belangrijk en diep in je hart weet je dat ook wel. Dat je er misschien niet iedere dag over nadenkt is te begrijpen. Maar moederdag is een dag waarop je zeker even stil moet staan bij jouw bijzondere betekenis voor het mooiste mensje op aarde: jouw baby.

Mama in de spotlights op moederdag

De tweede zondag in mei is vanaf nu jouw dag. Een dag die gezellig is en waarop je heerlijk verwend[ wordt. Ben je bang dat je man vergeet dat het binnenkort moederdag is en dat hij iets voor jou moet regelen? Hier zijn wat listige trucjes om hem een ‘kleine, doch subtiele’ reminder te geven …

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu
  • Vraag hem wat jullie dit jaar met moederdag doen … en zeg subtiel dat het nu wel anders is dan de vorige jaren.
  • Stop een verlanglijstje met wensen voor jouw moederdag in zijn tas. Zet erop wat je heel graag voor ontbijt zou willen, wat je wilt gaan doen en natuurlijk geef je ook een hint voor een bijzonder cadeautje!
  • Vertel je baby met een jubel in je stem dat het bijna moederdag is, dat je daar heel veel zin in hebt en dat je je nu al afvraagt wat voor stiekeme plannetjes papa en hij hebben gemaakt! Enne … dat zeg je natuurlijk zo hard dat papa het goed hoort!

Moederdag in de geschiedenis

En dat moeders speciaal zijn weten we al eeuwen … zelfs honderden jaren geleden werden er al ‘moederdagen’ gevierd. De oude Grieken vereerden Rhea, de moeder van de goden, op speciale dagen. Rond 1600 bestond er in Engeland een Moeder Zondag. Op die dag mochten de bedienden naar huis om hun moeder te eren en te bezoeken. In het begin van de vorige eeuw ontstond de moederdag die wij kennen. Anna Jarvis besloot op de tweede zondag in mei haar overleden moeder te eren. Binnen de kortste keren veroverde haar idee meerdere landen. Moederdag was geboren.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)