Kraampakket

Over een paar maanden is het zover: de bevalling. Omdat je nooit precies weet wanneer je bevalling begint, is het verstandig om rond de zevende maand een kraampakket in huis te hebben. Je kunt een kraampakket kopen, maar misschien krijg je wel een kraampakket van je zorgverzekeraar.

Misschien krijg je een kraampakket van je zorgverzekeraar (check je polis), als dat niet het geval is kun je een compleet kraampakket bij de apotheek kopen. Misschien heb je nog wat producten uit je kraampakket van een vorige bevalling, dan is het zonde om weer een heel nieuw kraampakket aan te schaffen. Het is een misverstand dat je een kraampakket alleen nodig hebt als je thuis bevalt. Ook in de kraamperiode is het handig als je je matras kunt beschermen met een onderlegger. En dat kolossale kraamverband heb je de eerste dagen na de bevalling echt nodig. Bovendien zou je niet de eerste zijn die de van plan is om in het ziekenhuis te bevallen, maar toch thuis bevalt omdat de bevalling sneller gaat dan verwacht.

Zorg er in ieder geval voor dat je de volgende artikelen in huis hebt:

  • Kraammatras of onderleggers: deze beschermen je matras tijdens de bevalling. Gebruik deze vanaf drie weken voor je uitgerekende datum. Als je vliezen onverwachts breken, blijft je matras schoon.
  • Kraamverband: extra groot en dik maandverband. Deze heb je de eerste dagen na de bevalling echt nodig omdat je dan nog veel bloed en vocht verliest.
  • Maandverband: zorg dat je voldoende maandverband in huis hebt voor de kraamperiode.
  • Watten en gaasjes: deze kunnen gebruikt worden voor het steriel maken van de huid, maar ook voor het desinfecteren van de thermometer.
  • Steriele gaasjes: deze zijn apart verpakt en worden gebruikt voor de (wond)verzorging van baby en moeder.
  • Ontsmettingsmiddelen: desinfecterende handzeep en een flesje alcohol (70%)
  • Koortsthermometer: het liefst een digitale die zijn het nauwkeurigst.
  • Navelklem: voor het afklemmen van de navelstreng.

Alles over de conceptie, zwangerschap en bevalling

Bekijk nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)