Met je kind op vakantie met de auto

Veel jonge gezinnen gaan met de auto op vakantie. In de auto kun je lekker veel bagage meenemen, je bepaalt zelf wanneer je vertrekt en op de plaats van bestemming ben je ook mobiel. Ideaal! In dit artikel lees je over met je kind op vakantie gaan met de auto.

Met deze tips vliegt de autoreis voorbij en zitten jullie voor je het weet ontspannen op de camping of in jullie vakantiehuisje.

Veiligheid

Ga veilig op reis. Zorg ervoor dat jullie auto een check heeft gehad voordat jullie de straat uitrijden. Is de olie gepeild, hebben jullie voldoende koelvloeistof en werkt de airconditioning? Uiteraard heb je voor je kind het juiste type autostoeltje. Doe de deuren achterin op het kinderslot en laat je kind nooit alleen achter in de auto. Moeten jullie tanken, dan kan een ouder bij de kinderen in de auto blijven en de ander afrekenen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Wagenziek

Zorg ervoor dat het niet te warm wordt in de auto en dat er voldoende frisse lucht is. De airconditioning kan de warmte in de auto reguleren, maar ook zonneschermen houden de zon en de warmte weg. Door voldoende frisse lucht is de kans op wagenziekte kleiner. Zorg er altijd voor dat je plastic zakken in je auto hebt, voor als je kind toch moet spugen. Is je kind gevoelig voor wagenziekte, vermijd dan zoveel mogelijk kronkelige wegen en laat je kind niet lezen of tekenen. Geef je kind liever een biscuitje of droge cracker dan chips of snoep.

We zijn er bijna…

… maar nog niet helemaal! Voor veel kinderen is het maar saai om urenlang stil te moeten zitten. De kans is groot dat hij zich stierlijk gaat vervelen. Met deze tips wordt de autorit ‘draaglijker’ voor je kind:

  • Zorg dat je voldoende cd’s in de auto hebt die leuk zijn voor je kind.
  • Zing met zijn alle liedjes.
  • Laat je kind ‘spelen’, hij kan bijvoorbeeld in een boekje bladeren. Pas wel op dat je uk niet misselijk wordt.
  • Koop van tevoren wat kleine cadeautjes en maak pakjes. Zo kan je uk af en toe wat uitpakken. Zo is hij even afgeleid en heeft hij iets nieuws.
  • Las voldoende stops in. Iedereen kan even zijn benen rekken en strekken. Tijdens een autostop kan je dreumes of peuter zijn energie even kwijt.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)