Spelletjes voor baby tot 1 jaar

Spelletjes noemen we reactie-georiënteerd. Logisch eigenlijk, er gebeurt tijdens een spelletje altijd iets waar je baby op in moet spelen (actie-reactie). Je baby leert hier enorm veel van. Na een paar keer een bepaald spel spelen, weet je baby dat er iets gaat gebeuren, dus hij leert even af te wachten tot dat ook gebeurt.

Dit is een soort spanning opbouwen. Hij zit klaar tot het ook daadwerkelijk gebeurt en dan kan de lol beginnen. Dit soort ‘wachten op’ is een eerste stap naar leren om geduld te hebben.

Maar je baby leert nog meer van dit soort spelletjes. Zo leert hij dat zijn reactie gevolgen heeft. Wanneer moet hij reageren om de juiste reactie te geven? Neem bijvoorbeeld een balletje rollen. Om hem te pakken, moet hij op het juiste moment zijn hand in de richting van de bal bewegen en dan op het juiste moment de bal pakken. Hoe langzaam jij ook rolt, dit is ongelooflijk moeilijk voor je baby. Maar hij leert ervan om op het juiste moment te reageren! De hersenen leggen talloze connecties aan dankzij dit soort reactiespelletjes.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Wist je dat je in onze app per sprong verschillende spelletjes terugvindt, die je samen met je baby kan doen om de vaardigheden te helpen ontwikkelen?

Voorbeelden van leuke reactie-georiënteerde spelletjes:

Baby 0 – 6 maanden

  • hoe groot ben jij? Zoooo groot!
  • na-apen (gezicht)
  • balletje pakken (rol de bal heel rustig en kies voor een zachte inknijpbare bal)
  • bellenblaas (in bad)

Baby 6 – 12 maanden

  • balletjes ‘vangen’ (natuurlijk gooi je hem eigenlijk al helemaal in zijn schoot, maar toch is dit het begin van vangen)
  • knoppen die hij moet indrukken en die bijvoorbeeld een muziekje laten afspelen
  • blokkentoren maken, of juist omgooien…

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)