Spelletjes die het denkvermogen van je baby vergroten

Spelletjes die het denkvermogen vergroten kun je vergelijken met puzzels. Denk niet alleen aan de klassieke legpuzzels, maar aan alle spelletjes waarbij je kindje een oplossing moet vinden. Kortom: denkspelletjes.

Spelletjes die het denkvermogen vergroten

Maak deze spelletjes nooit te moeilijk. Je kindje houdt van successen en het is goed voor zijn zelfvertrouwen om te merken dat hij ook echt tot een succes kan brengen als hij goed zijn best doet. Kortom: de beste denkspelletjes zijn niet te moeilijk, maar ook zeker niet te makkelijk.

Wist je dat je in onze app per sprong verschillende spelletjes terugvindt, die je samen met je kindje kan doen om het denkvermogen van je baby te helpen ontwikkelen?

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Voorbeelden van spelletjes die het denkvermogen vergroten:

  • Verstoppertje in het klein
  • Iets ergens in doen en weer eruit halen
  • Plaatjes met geluiden combineren (jij doet een koe na, je uk wijst de koe aan)
  • Naar buiten (eendjes kijken, bladeren kijken, auto’s kijken etc. Fiets niet overal voorbij maar neem de tijd om samen dingen te ontdekken). Vraag je uk de dingen te zoeken en aan te wijzen.
  • Samen voor de spiegel staan en gekke gezichten trekken of een hoedje opzetten is leuk voor je kindje én helpt zich bewust te worden van zichzelf.

Ook van ‘gewone’ dingen leert je kindje veel:

  • Kinderen vinden het vanaf een maand of 9 super boeiend om een heel doosje of laatje met allerlei verschillende spulletjes te onderzoeken. Laat je kindje dan zien dat je spullen bijvoorbeeld van de ene mand in een andere mand kan stoppen.
  • Je kindje wil jou rond de dreumestijd al gaan imiteren en dan vooral de alledaagse dingen. Dus: als jij de tafel afneemt met een doekje, wil je kindje dat graag ook doen. Tijd voor een eigen (schoon) doekje!
  • Vanaf een jaar of één kun je al van alles samen met je kindje doen. Denk aan het sorteren van kleuren, vormen, plaatjes, lekker samen zingen, muziek of gewoon gekke geluiden maken, dansen en bewegen, lekker knutselen, etc.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)