Tekenbeet

Als het lekker weer is, is er natuurlijk niets zo leuk als er op uit te trekken met je kind. Pas wel op voor teken, een tekenbeet kan nare gevolgen hebben.

Wat je moet doen bij een tekenbeet?

Wie gaat wandelen of kamperen in bosrijke gebieden kan een tekenbeet oplopen. Teken komen voor in veel landen. Ook in Nederland. Als bescherming tegen teken wordt wel antimuggencrème opgebracht. Niet al die antimuggencrèmes helpen echter. Neem een crème met DEET. Antimuggencrèmes voor kleine kinderen mogen echter niet meer dan 20% DEET bevatten.

Tekenbeet

Teken zijn overbrengers van ziektes. Teken zijn kleine insecten die zich met hun kop ingraven in de huid. Hij zit dan vast terwijl zijn lijfje als een wratje op de huid zit. Teken kunnen heel klein zijn. Heeft je kind een teek laat die dan door een arts verwijderen of verwijder hem zelf met een speciale tekenpincet. Hij moet er namelijk levend en onverdoofd uitgehaald worden. Als je hem kapot knijpt of verdoofd, ‘geeft’ de teek als het ware over in de huid en kun je ziek worden. Krijg je een rode kring om de plaats waar de teek gezeten heeft (en dat kan een week na de beet zijn) ga dan altijd langs een arts en vertel hem dat je op die plaats een tekenbeet gehad hebt.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)