Veilige waterpret met je baby

Zwemmen is heerlijk, zolang je baby maar veilig is. In dit artikel lees je hoe je veilig waterpret kunt hebben met je baby.

Maatregelen nemen en altijd erg goed opletten op je baby

In het zwembad zitten ongelukjes niet alleen in een klein hoekje, maar ook in een kleine tijd. Een paar seconde niet opletten kan grote gevolgen hebben! Door van te voren maatregelen te nemen verklein je de kans op deze ongelukken. Doe je kindje zwemvleugeltjes om. Blijf goed opletten, want zwemvleugeltjes zijn slechts een hulpmiddel. Je kunt het zwemgenot vergroten door wat speeltjes mee te nemen. Neem wat van je badspeeltjes mee en vergeet niet een zwemband mee te nemen. Zo’n zwemband is heerlijk voor je baby, je trekt hem langzaam door het water heen. Hij voelt hoe zijn beentjes in het water gewichtsloos heen en weer bewegen. Hij geniet! Zorg er wel voor dat je kindje ook zijn vleugeltjes om heeft. Een zwemband is namelijk speelgoed en geen zwemhulpmiddel.

Let bij het aanschaffen van de zwemvleugels op of de vleugels:

  • Voor de juiste lengte- en gewichtsklasse geschikt zijn
  • Of ze een veiligheidsventiel hebben
  • Of ze meerdere luchtkamers bezitten

Let bij het gebruik van de zwemvleugels op het volgende:

  • Zitten de ventielen goed dicht en ingedrukt?
  • Zitten de vleugels om de bovenarm, tegen de oksels aan?

Warm blijven

Je baby is nog niet in staat om zijn lichaamstemperatuur op dezelfde manier te regelen als wij dat doen. Let daarom goed op zijn lijfje. Krijgt hij het koud? Ga dan direct uit het water, droog hem af en doe een badcape om hem heen. Zorg dat zijn hoofdje (maar niet zijn gezichtje) bedekt is.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)