Wanneer kun je de zuigfles bij een baby introduceren?

Mijn baby is nu 2 weken oud. Ik geef borstvoeding, maar wil ook graag dat mijn baby uit een fles gaat drinken. Wanneer kan ik mijn baby het beste voor het eerst een flesje met afgekolfde moedermelk aanbieden?

Als je baby 4 a 6 weken oud is, kun je hem een flesje met afgekolfde moedermelk aanbieden.

De kans is heel groot dat je baby direct goed drinkt omdat baby’s op deze leeftijd nog reflexmatig zuigen. Geef je baby een paar keer per week de fles en denk niet als hij eenmaal een keer gedronken heeft dat hij goed uit de fles drinkt. Je moet blijven ‘oefenen’, want als een baby zo’n 8 à 9 weken is, zuigt hij niet meer reflexmatig, maar willekeurig. Hij gaat het verschil tussen de borst en de fles herkennen.

Veel baby’s die borstvoeding krijgen, hebben een voorkeur voor de borst. Om proberen te voorkomen dat je baby de fles gaat weigeren, is het dus belangrijk om je baby de fles regelmatig te geven naast de borstvoeding. Je kunt je baby de ene voeding borstvoeding geven en de andere voeding aanbieden in een zuigfles.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)