Je baby en zuigflescariës

Je baby en zuigflescariës

Een zuigfles en antilekbeker nodigen je baby uit om steeds een slokje te nemen en het drinken wordt langs de voortanden gezogen. Baby’s die de hele dag door uit een zuigfles of antilekbeker drinken, lopen kans op zuigflescariës.

Doordat er constant gedronken wordt, kan het tandglazuur van je baby niet herstellen. Bij zuigflescariës zie je wittige of geelbruine randjes langs de voortanden ontstaan. Zie je vlekken op de tanden van je baby? Neem dan direct contact op met je tandarts.

Zuigflescariës ontstaan niet als je baby zijn flesje melk of antilekbeker gevuld met sap overdag in één keer leegdrinkt mits het tandglazuur na het drinken twee uur de tijd krijgt om te herstellen. Leer je baby vanaf negen maanden uit een gewone beker drinken. Of vul het flesje met water of thee. Water en thee zonder suiker zijn niet schadelijk voor het gebit en kunnen onbeperkt gedronken worden.

Nog een boosdoener is een flesje melk of pap mee naar bed geven of je baby ’s nachts melk laten drinken. Krijgt je baby nog melk voor het slapengaan, poets dan na het drinken zijn tanden om zuigflescariës te voorkomen.