Leuke uitjes met het gezin

Na een tijd binnen te hebben gezeten ben je wel toe aan iets anders. En wat is er fijner dan er lekker op uit te gaan met je gezin? Uitjes met je kindje kunnen een leuke manier zijn om quality time door te brengen als familie en je kindje nieuwe ervaringen te bieden. Ook voor de kleinsten is dit leuk, zo doen ze weer hele nieuwe indrukken op. En ook voor weinig geld of zelfs gratis kun je leuke dingen ondernemen! We hebben de leukste uitjes voor met je baby, peuter of kleuter op een rijtje gezet!

Uitjes met je baby of dreumes

Ook voor je baby is het fijn om naar buiten of een andere omgeving te gaan, nieuwe indrukken opdoen en de wereld leren kennen. Wat is nou leuk om te doen met een baby? Wij hebben het voor je uitgezocht!

 1. Naar de kinderboerderij

Baby’s en kinderen zijn dol op dieren! Is je baby nog heel klein, laat dan vooral alles zien wat er is, haal je baby uit de kinderwagen of draagzak en laat alles zien wat er te zien valt. Als je baby al iets groter is, kun je bijvoorbeeld de geluiden samen oefenen van de dieren. Ga samen de konijnen aaien of de geitjes voeren. Je baby leert veel op de kinderboerderij!

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu
 1. Zwemmen

Baby’s houden van water! Niet gek als je je bedenkt dat een baby 9 maanden lang in vruchtwater heeft gezwommen. Ga heerlijk dobberen met je kleintje en kom volledig tot rust. Zorg ervoor dat je naar een zwembad gaat waar het water warm genoeg is voor je kleintje zodat hij het niet koud heeft. 

 1. Op de fiets

Zodra je kindje goed zelfstandig kan zitten, kun je gaan fietsen. Als het lekker weer is, is het heerlijk om samen met je kindje te gaan fietsen. Het is voor jou als ouder fijn om buiten te zijn, maar door het meerijden op de fiets gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je kindje open.

 1. Wandeling door het park of in het bos

Gezellig samen op pad, bekijk de bomen, de blaadjes en de beestjes. Soms is het in het bos niet makkelijk lopen met een kinderwagen of buggy, neem dan een draagdoek of draagzak mee.

 1. Koffie of lunch buitenshuis

Om even van omgeving te wisselen kun je ervoor kiezen om een kopje koffie te drinken of te gaan lunchen ergens anders dan in je eigen huis. Dit kan bij vrienden of familie zijn, maar ook in een restaurant. Jij kunt genieten van een lekker drankje of hapje terwijl je kindje rondkijkt en nieuwe geluiden en gezichten ontdekt.

Het belangrijkste bij het plannen van uitjes met een baby of dreumes is dat je rekening houdt met de behoeften van jouw kindje. Denk hierbij aan voeding, slaapjes en comfort. Zorg voor voldoende rustmomenten en wees flexibel in je planning, want de behoeften van je kindje kunnen op elk moment veranderen!

Eropuit met je peuter of kleuter

Uitjes met je peuter of kleuter kunnen heel leuk en stimulerend zijn. 

 1. Ga naar een museum

Er zijn heel veel musea in Nederland gericht op kleine kinderen. Deze musea zijn meestal goed toegankelijk voor kinderwagens en buggy’s en alles is heel interessant voor de kleintjes. Kies bijvoorbeeld voor een museum waarbij je kindje niet alleen iets kan zien, maar ook echt iets kan doen. Zo kun je zelf brood bakken in het bakkersmuseum of met water spelen in het watermuseum. 

 1. Naar de speeltuin

Meestal is er wel een speeltuin in de buurt waar je kindje heerlijk kan ravotten. Voor de 100e keer van de glijbaan, klimmen en klauteren en half misselijk van de wipkip, een speeltuin gaat nooit vervelen!

 1. Naar een strandje/meertje

Maak een frisse strandwandeling met je kindje. Even uitwaaien en een frisse neus halen doet iedereen goed! Is het mooi weer? Neem dan emmertjes en schepjes mee: scheppen maar!

 1. Boekjes lezen (in de bibliotheek)

Boeken lezen met je kindje is altijd goed. Je kan dit thuis doen, maar je kan er ook een uitje van maken door naar de bibliotheek te gaan. Een bibliotheekpas is gratis totdat je kind 18 jaar wordt. Vaak organiseert de bibliotheek ook speciale dagen om er een extra leuk uitje van te maken!

 1. Picknicken

Is het mooi weer? Pak lekkere hapjes en drankjes in en ga samen picknicken! Dit kan al in je eigen tuin, dat voelt toch net even anders dan binnen aan tafel eten. Heb je geen tuin? Ga dan naar een leuk parkje in de buurt. Neem een bal of iets anders te spelen mee, plezier gegarandeerd! 

 1. Kinderfilm in de bioscoop

Er draaien vaak leuke kinderfilms in de bioscoop die al geschikt zijn voor 2- en 3-jarigen. Neem je kindje mee voor een speciale filmervaring. Neem wat lekkers mee vanuit huis of koop een klein bakje popcorn om de ervaring af te maken!

Kijk bij het kiezen van een uitje naar de interesses en behoeften van je kind. Kies een activiteit die geschikt is voor de leeftijd en zorg voor voldoende rust en ontspanning tijdens het uitje. 

Veel plezier!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)