Sprong 2

De lastige fase, waarin je baby meer huilt, hangerig en humeuriger is, vindt bij sprong 2 plaats tussen week 7 en 10. Deze fase hoeft niet de gehele drie weken te duren. De grootste kans op de lastige fase vindt plaats in week 8. Rond week 9 á 10 is de kans groot dat je de eerste nieuwe vaardigheden van je kleintje gaan zien!

Je merkt nu al dat je baby ‘eisen’ aan het leven gaat stellen. De rust die hij tot nu toe zo fijn vond vervangt zich steeds meer door de behoefte aan variatie. Hij wil dingen vanaf een ander perspectief bekijken, andere dingen horen. Je baby wordt al steeds groter!

Je baby 5 – 8 weken: Dansen op muziek

Leer alles over de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Mentale Sprong 2 – Sprong van Patronen

Je zult ook merken dat deze veranderingen een grote invloed op jouw leven hebben. Lekker stilzitten op de bank en urenlang in de ogen van je kleintje staren… dat zit er niet meer in. Je zult de komende tijd heel wat rondjes in je huis lopen, heel wat kleine plekjes in je huis ontdekken die je eigenlijk nog nooit heel bewust hebt gezien. Dat is nu het mooie van deze sprong. Door je baby en door een leuk intensief contact met hem op te bouwen ga je weer oog krijgen voor heel andere dingen in je dagelijks leven. Heel veel dingen vallen je op die je eerder nog nooit opgevallen zijn… en er toch altijd al waren. Samen ontdekken jullie sprongetje voor sprongetje de wereld!

Lees het boek met alle 10 sprongen.

8 weken: De wereld is geen ‘soepje’ meer

Vanaf dit sprongetje beleeft je baby de wereld niet meer als één geheel, als een ‘soepje’. Hij begint vaste ‘patronen‘ in dit soepje te onderscheiden. Bijvoorbeeld: hij ontdekt zijn handen. Hij bekijkt ze verbaasd en draait ze rond. Je baby raakt veel automatische reflexen kwijt, en begint de dingen die hij met zijn lijf doet ‘bewust’ te voelen. Alle bewegingen die je baby maakt zien er nog heel erg houterig uit.

Mentale Sprong 2 – Spelen & Leren

Vliegtuigje spelen

Neem een kijkje in de mentale ontwikkeling van jouw kindje en ontdek hoe je de nieuwe vaardigheden kunt stimuleren met de Oei, ik groei! app of het boek!

Deel dit artikel