Sprong 2

Vanaf week 7 betreedt je baby Sprong 2, de wereld van patronen. Tussen week 7 en week 10 na de uitgerekende datum kan je baby de eerste signalen van een sprong gaan tonen. Rond week 8 is de grootste kans dat je baby de lastige fase ervaart. Na het nemen van sprong 2 ziet je baby de wereld niet meer als een groot soepje, maar begint hij steeds meer patronen te ontdekken. 

De lastige fase van sprong 2: de 3 H’s

Je kunt de lastige fase van sprong 2 herkennen aan dat je baby wat meer huilt, hangeriger en humeuriger is dan normaal. Deze lastige fase vindt plaats tussen week 7 en 10. Deze fase van sprong 2 hoeft niet de gehele drie weken te duren. 

De lastige fase van de sprong en deze nieuwe wereld kan spannend en wennen zijn voor je kleintje. 

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Je merkt nu al dat je baby ‘eisen’ aan het leven gaat stellen. De rust die hij tot nu toe zo fijn vond vervangt zich steeds meer door de behoefte aan variatie. Hij wil dingen vanaf een ander perspectief bekijken, andere dingen horen. Je baby wordt al steeds groter!

De vaardigheden fase: de wereld is geen soepje meer

Rond week 9 á 10 is de kans groot dat je de eerste nieuwe vaardigheden van je kleintje gaan zien! Nadat je baby de tweede sprong heeft genomen beleeft hij de wereld niet meer als een groot soepje. Hij begint vaste ‘patronen’ in dit soepje te onderscheiden. Hij zal bijvoorbeeld zijn handen gaan ontdekken, er verbaasd naar kijken en ze ronddraaien. 

Veel automatische reflexen die je baby eerst had zal hij nu kwijtraken, en begint de dingen die hij met zijn lijfje doet ‘bewust’ te voelen. De bewegingen zullen er nog wel erg houterig uitzien. Wist je dat je in onze app naast deze vaardigheid je nog 400 andere vaardigheden kunt ontdekken van de sprongen?

Deze sprong nemen jullie samen

Deze sprong zal  niet alleen grote invloed hebben op het leven van je baby, maar ook op die van jou. De komende tijd zul je heel wat rondjes gaan lopen door je huis, heel wat kleine plekjes in je huis ontdekken die je eigenlijk nog nooit heel bewust hebt gezien.

Dat is juist het mooie van deze sprong. Door je baby en het leuke intensieve contact wat je met hem opbouwt, ga jij ook weer oog krijgen voor andere dingen in het dagelijks leven. Samen ontdekken jullie sprongetje voor sprongetje heel de wereld!

Ontdek het karakter van je baby

Sommige baby’s laten vooral de motorische vaardigheden zien tijdens de sprong en andere juist de spraak- en taal vaardigheden. Elke baby ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en kiest iets wat hij of zij graag wilt ontwikkelen. En het allerleukste is, is dat dit iets zegt over het (toekomstige) karakter van je baby! Wist je dat je in onze app alle vaardigheden van de sprong niet alleen kunt afvinken, maar ook kunt bijhouden in je persoonlijke dagboek?

Benieuwd geworden en wil je alles weten over de 10 sprongen, de lastige fases en alle vaardigheden die erbij horen? Bestel dan nu het boek of download de app!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)

Download de Oei, ik groei! app: