Mentale Sprong 3 – Weken 12

Mentale Sprong 3 – Weken 12 – Sprong van vloeiende overgangen

Als je baby deze sprong genomen heeft is hij heel duidelijk groter geworden. Zijn bewegingen komen veel soepeler over en jij weet precies wat hij bedoelt. Niet zo gek want jullie zijn nu al een kwart jaar samen! Je bent gewend aan het ouderschap en je baby heeft een goede start gemaakt.

Je baby 12 – 19 weken: Vliegtuigje spelen

Mentale Sprong 3 – Sprong van vloeiende overgangen

De mentale ontwikkeling van je baby heeft nu al drie sprongetjes gemaakt en zal er over zeven weken alweer een maken! Alle sprongperiodes zijn voor hem uniek. Iedere keer ervaart hij de wereld op een andere manier. Vergeet niet jouw belevenissen en ervaringen op te schrijven!

Lees het boek met alle 10 sprongen.

12 weken: Het geheim van vliegtuigje spelen

Het hele eerste jaar leert je baby dingen die voor ons als volwassenen zo simpel zijn, dat we er niet meer bij stil staan. Maar voor baby’s zijn ze het hoogst bereikbare en dus hun piekervaringen. Zo volgen op de vaste ‘patronen’ de ’vloeiende overgangen.’ Je merkt dan dat je baby minder houterig, minder robotachtig gaat bewegen. Die verandering klinkt door in de manier waarop hij met zijn stemgeluid speelt. Deze ontwikkeling is de reden dat baby’s zo graag vliegtuigje spelen, waarbij ze in je handen door de kamer vliegen, steile duikvluchten maken en weer opstijgen – om maar een voorbeeld te noemen.

Alles over mentale sprongen van je baby in het eerste jaar.

Gastblogs over Sprong 3