Sprong 3

De lastige fase, waarin je baby meer huilt, hangerig en humeuriger is, vindt bij sprong 3 plaats tussen week 11 en 13. Deze fase hoeft niet de gehele twee weken te duren. De grootste kans op de lastige fase vindt plaats in week 12. Rond week 12 á 13 is de kans groot dat je de eerste nieuwe vaardigheden van je kleintje gaan zien!

Als je baby deze sprong genomen heeft is hij heel duidelijk groter geworden. Zijn bewegingen komen veel soepeler over en jij weet precies wat hij bedoelt. Niet zo gek want jullie zijn nu al een kwart jaar samen! Je bent gewend aan het ouderschap en je baby heeft een goede start gemaakt.

Je baby 12 – 19 weken: Vliegtuigje spelen

Leer alles over de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Mentale Sprong 3 – Sprong van vloeiende overgangen

De mentale ontwikkeling van je baby heeft nu al drie sprongetjes gemaakt en zal er over zeven weken alweer een maken! Alle sprongperiodes zijn voor hem uniek. Iedere keer ervaart hij de wereld op een andere manier. Vergeet niet jouw belevenissen en ervaringen op te schrijven!

Lees het boek met alle 10 sprongen.

12 weken: Het geheim van vliegtuigje spelen

Het hele eerste jaar leert je baby dingen die voor ons als volwassenen zo simpel zijn, dat we er niet meer bij stil staan. Maar voor baby’s zijn ze het hoogst bereikbare en dus hun piekervaringen. Zo volgen op de vaste ‘patronen’ de ’vloeiende overgangen.’ Je merkt dan dat je baby minder houterig, minder robotachtig gaat bewegen. Die verandering klinkt door in de manier waarop hij met zijn stemgeluid speelt. Deze ontwikkeling is de reden dat baby’s zo graag vliegtuigje spelen, waarbij ze in je handen door de kamer vliegen, steile duikvluchten maken en weer opstijgen – om maar een voorbeeld te noemen.

Neem een kijkje in de mentale ontwikkeling van jouw kindje en ontdek hoe je de nieuwe vaardigheden kunt stimuleren met de Oei, ik groei! app of het boek!

Deel dit artikel