Sprong 5

De lastige fase, waarin je baby meer huilt, hangerig en humeuriger is, vindt bij sprong 5 plaats tussen week 22 en 27. Deze fase hoeft niet de gehele drie weken te duren. De grootste kans op de lastige fase vindt plaats in week 26. Rond week 26 á 27 is de kans groot dat je de eerste nieuwe vaardigheden van je kleintje gaan zien!

Een sprongetje is het eigenlijk niet. Dit is een reuze sprong. Waarom? Heel simpel. Deze sprong maakt dat hij de relaties waarneemt tussen alle vorige sprongen. Hij heeft als het ware tot nu toe de sprongen als losse puzzelstukjes gezien en opeens vallen die allemaal in elkaar.

Je baby 26 – 37 weken: De verrassingsdoos

Leer alles over de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Mentale Sprong 5 – Sprong van Relaties

Doordat hij ‘afstanden’ en de gevolgen daarvan nu goed in kan schatten, protesteert hij misschien als jij even de hoek om gaat. Blijf je baby serieus nemen en denk niet dat hij zich aanstelt. Praat tegen hem en laat weten dat je er nog bent, al sta je even om de hoek of uit het zicht. Hoe meer gerust je hem stelt hoe sneller hij gewend zal zijn aan het feit dat mama niet altijd in het zicht is.

Lees het boek met alle 10 sprongen.

26 weken: In, op, achter, voor en hoe ver?

Als je baby bijna een half jaar is, gaat hij de wereld van ‘relaties’ in. Hoe staat het een in verband met het ander? Het gaat hierbij ook om simpele dingen, zoals de afstand tussen dingen en de plek die dingen hebben ten opzichte van elkaar: een blokje in een blokkendoos, erachter, erop of eronder, bijvoorbeeld. Misschien gaat je baby opeens huilen als je wat verder van hem af gaat. Dat is heel normaal. Je baby snapt nu dat de afstand tussen jullie groter wordt!

Neem een kijkje in de mentale ontwikkeling van jouw kindje en ontdek hoe je de nieuwe vaardigheden kunt stimuleren met de Oei, ik groei! app of het boek!

Alles over mentale sprongen van je baby in het eerste jaar

Mentale sprongen van je baby in het eerste jaar.

Deel dit artikel