Sprong 9

Vanaf week 59 kan het volgende sprongetje zich aankondigen: sprong 9. Welkom in de wereld van principes. Als je dreumes het sprongetje genomen heeft zul je gaan merken dat hij allerlei ‘programma’s’ soepeler, natuurlijker en duidelijker doorloopt. Je begrijpt ineens beter waar hij mee bezig is of wat hij bedoelt. Principes beïnvloeden zijn denkwerk. Wil je precies weten hoe dit werkt? Download dan onze app! Een nieuwe wereld gaat voor hem open!

De lastige fase van sprong 9: de wereld op zijn kop

 Je zult merken dat je dreumes tussen week 59 en 65 na de uitgerekende datum meer hangerig, humeurig en meer huilerig is dan je van hem gewend bent. Dat komt omdat zijn hele wereld weer anders is geworden. Wanneer je de signalen huilerig, hangerig en humeurig herkent, dan weet je dat sprong 9 begonnen is. Wist je dat je in onze app talloze andere signalen kunt terugvinden waaraan je de lastige fase van een sprong kunt herkennen? 

Deze lastige fase van de sprong duurt bij de meeste dreumesen vijf weken, maar kan ook één of zes weken duren. Kenmerkend aan deze sprong is dat je kleintje sneller prikkelbaar, ongeduldig, gefrustreerd of boos kan zijn. Bijvoorbeeld als je niet meteen voor hem klaarstaat, iets niet op zijn manier gaat of als je iets afpakt of verbiedt.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

De vaardigheden fase: keuzes en imitaties

Vanaf week 64 is je dreumes weer een beetje gewend aan zijn nieuwe wereld en kan zijn ontdekkingstocht beginnen. Met de sprong van principes begint je dreumes steeds meer ‘boven het stof’ te staan van de wereld van programma’s. Hij kan hierdoor programma’s niet alleen meer nadoen, maar ook veranderen en zelf creëren. n. Je kleintje leert hierdoor beter vooruit te denken, nadenken, de gevolgen van zijn acties overwegen, plannen maken en deze met elkaar afwegen. Naast deze vaardigheden vind je in onze app nog 400 andere vaardigheden die je kunt ontdekken tijdens de sprongen. 

Je dreumes gaat steeds meer in strategieën denken: ‘kan ik beter papa of mama vragen voor een snoepje?’. Natuurlijk kan hij zijn plannetjes nog niet zo handig, vanzelfsprekend en ingewikkeld uitvoeren als dat wij dat doen, wij hebben daar immers jaren voor kunnen oefenen. Langzaam maar zeker vindt hij zijn eigen weg in de ingewikkelde wereld van principes. Begint hij steeds beter te begrijpen hoe programma’s in elkaar zitten en kan hij deze ook steeds soepeler doorlopen en volgen.

Sommige strategieën bedenkt je dreumes zelf, andere imiteert hij feilloos. Dus houdt ook je eigen gedrag in zijn buurt in de gaten, want voor je het weet doet hij je de hele dag door na 😉

Ontdek het karakter van je baby

Sommige baby’s laten vooral de motorische vaardigheden zien tijdens de sprong en andere juist de spraak- en taal vaardigheden. Elke baby ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en kiest iets wat hij of zij graag wilt ontwikkelen. En het allerleukste is, is dat dit iets zegt over het (toekomstige) karakter van je baby! Wist je dat je in onze app alle vaardigheden van de sprong niet alleen kunt afvinken, maar ook kunt bijhouden in je persoonlijke dagboek?

Benieuwd geworden en wil je alles weten over de 10 sprongen, de lastige fases en alle vaardigheden die erbij horen? Bestel dan nu het boek of download de app!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)