Mentale Sprong 9 – Weken 64

Mentale Sprong 9 – Weken 64 – Sprong van Principes

Je dreumes amuseert zich prima met de kleinste dingen. Toch is er ook een andere kant aan de dreumestijd te ontdekken…

Mentale Sprong 9 – Sprong van Principes

Dreinen en piepen om de zin door te drijven, kinderachtig gedrag, zoals het constant geamuseerd moeten worden, het altijd maar die speen willen hebben, slordig zijn als het eigenlijk al netjes kan, onvoorzichtig zijn en een ander expres pijn doen, stoute dingen expres doen. Je vraagt je misschien af of je de enige bent die zich zo ergert aan dit soort gedrag.

Nee, natuurlijk niet. Je dreumes is geen baby meer. De tijd is nu gekomen om grenzen te gaan stellen. Je dreumes is eraan toe en dan kan je ook meer van hem eisen. Sterker nog: hij is op zoek naar grenzen. Als hij de wereld van de ‘principes’ is binnengegaan, hunkert hij naar regels. Hij varieert eindeloos om die te leren kennen.

Net zoals hij honger heeft en recht op dagelijks eten, zo heeft hij ook recht op regels. En de meeste regels kan hij alleen maar ontdekken door ze van jou aangereikt te krijgen, vooral als het om sociale regels gaat. Jij moet hem duidelijk maken wat hoort en wat niet hoort. Daarmee doe je hem echt geen geweld aan. Integendeel, je bent het aan hem verplicht. En wie kan het hem beter leren dan iemand die van hem houdt?

Lees het boek met alle 10 sprongen.

Gastblogs over Sprongen