Sprong 9

De lastige fase, waarin je baby meer huilt, hangerig en humeuriger is, vindt bij sprong 9 plaats tussen week 59 en 65. Deze fase hoeft niet de gehele zes weken te duren. De grootste kans op de lastige fase vindt plaats in week 61,5. Rond week 64 á 65 is de kans groot dat je de eerste nieuwe vaardigheden van je kleintje gaan zien!

Je dreumes amuseert zich prima met de kleinste dingen. Toch is er ook een andere kant aan de dreumestijd te ontdekken…

Mentale Sprong 9 – Sprong van Principes

Dreinen en piepen om de zin door te drijven, kinderachtig gedrag, zoals het constant geamuseerd moeten worden, het altijd maar die speen willen hebben, slordig zijn als het eigenlijk al netjes kan, onvoorzichtig zijn en een ander expres pijn doen, stoute dingen expres doen. Je vraagt je misschien af of je de enige bent die zich zo ergert aan dit soort gedrag.

Leer alles over de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Nee, natuurlijk niet. Je dreumes is geen baby meer. De tijd is nu gekomen om grenzen te gaan stellen. Je dreumes is eraan toe en dan kan je ook meer van hem eisen. Sterker nog: hij is op zoek naar grenzen. Als hij de wereld van de ‘principes’ is binnengegaan, hunkert hij naar regels. Hij varieert eindeloos om die te leren kennen.

Net zoals hij honger heeft en recht op dagelijks eten, zo heeft hij ook recht op regels. En de meeste regels kan hij alleen maar ontdekken door ze van jou aangereikt te krijgen, vooral als het om sociale regels gaat. Jij moet hem duidelijk maken wat hoort en wat niet hoort. Daarmee doe je hem echt geen geweld aan. Integendeel, je bent het aan hem verplicht. En wie kan het hem beter leren dan iemand die van hem houdt?

Neem een kijkje in de mentale ontwikkeling van jouw kindje en ontdek hoe je de nieuwe vaardigheden kunt stimuleren met de Oei, ik groei! app of het boek!

Deel dit artikel