Eén kind is genoeg, wij zijn compleet

Gastblogger: Rowan

Toen ik wist dat ik zwanger was en ik samen met Melvin een gat in de lucht  gesprongen had sloeg de angst wel aardig toe, helaas heb ik in een eerdere relatie een miskraam gehad. Dat was pijnlijk en zorgde voor aardig wat onzekerheid en slapeloze nachten in de eerste 20 weken.

Uiteindelijk was dat nergens voor nodig want weer 20 weken en 2 dagen later lag er een prachtig meisje op mijn borst. Ik vond het super belangrijk dat Mila haar ook zo snel mogelijk zag en is gelijk met mijn schoonouders naar het ziekenhuis gekomen. Ze kwam binnen op een karretje met een cadeautje in haar hand en haar armen en benen in de lucht; ZUSJE IK HEB EEN CADEAUTJE VOOR JE!!! Dat vergeet ik nooit meer, dat was echt een heerlijk moment. 

Hoe zit het nou precies?

Mijn naam is Rowan, 32 jaar. Vriendin van Melvin, mama van Shay en bonusmama  van Mila. En nog veel meer maar dat is voor dit verhaal niet relevant. 

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

25 mei 2023 is onze prachtige dochter Shay (sjee) geboren. Mijn eerste, en enige biologische dochter. Dat zit dus zo; Ik ben namelijk mama, partner en “Ronan”. Zo noemt mijn bonus dochter Mila mij. Mila is grote zus! Naja, half zus, zodra Mila wat ouder is gaan we haar dat goed uitleggen. Al draaien we nu ook niet om de hete brij heen hoor. Ik ben Rowan, oftewel “Ronan”, en mama is mama. 

“Ronan? Ben jij de mama van Shay? Ja dat ben ik inderdaad Mila. Maar…. Niet mijn mama toch? Nee dat klopt, jouw mama is in haar eigen huis. En papa is mijn papa,  maar ook de papa van Shay, toch? Ja dat heb je heel goed Mila!” 

Ik ben zo enorm blij dat Mila een klein zusje erbij heeft gekregen. Ik ken Mila vanaf, ongeveer 1,5 jaar oud. Haar vader iets langer, haar vader heet Melvin. Mijn liefde, mijn rots, mijn alles. Dus ook de papa van Shay. Toen ik hem leerde kennen was ik mij heel bewust van het feit dat hij dus al een dochter heeft, wat gaat dat dan betekenen? Best spannend om te zien hoe dat gaat als je samen de eerste keer met  een klein meisje op stap gaat. Maar dat ging heel natuurlijk. Op een gegeven  moment kom je op het punt dat je het over kinderen gaat hebben. Gelukkig! Melvin staat ervoor open. Gekscherend roept ie; “wanneer wil je eraan beginnen want we hebben er dus 6 te gaan!” Nee Mel, in de huidige setting is 1 voor mij genoeg en voor hem gelukkig ook.

Met zijn vieren klopt het, naja dat denk ik dan. Wanneer weet je of 1 kind is wat je wilt? Heel eerlijk, ik ben op de struisvogel tour gegaan, kop in het zand! Dat zien we later wel. 

Weet ik het zeker?

Eenmaal thuis na de bevalling gaat alles vanzelf zijn weg wel vinden. Op een gegeven moment komt het besef dat je een kindje hebt en dat mijn wens dus in vervulling zou moeten zijn gegaan. Is dat ook zo? Het is hard werken als nieuwe ouders, en als samengesteld gezin. Hoe leuk ik het ook zou vinden als er nog een kindje komt van Melvin en mij, heb ik eraan toegegeven dat het goed is zo.

Soms klinkt dat wel eens zwaar… en het is een gevoel wat moeilijk te beschrijven is. Het drukt op een plekje in je hart wat het meest kwetsbare is in je leven. Een week stuk wat je als moeder extra krijgt, wat je emotioneel maakt maar ook speciaal en sterk. Wat soms de overhand neemt en ook wel eens verandert in een leeuwinnenhart.

Terwijl ik dit schrijf merk ik pas hoe sterk dat gevoel is. Maar ook merk ik weer de bevestiging van hoe gelukkig en voldaan ik ben met mijn gezin. Want ook al is Mila mijn bonusdochter en dus niet mijn biologische dochter, zij is net zoveel voor mij als Shay en ik zal met alles wat ik heb voor haar zorgen en haar beschermen. 

Wanneer mensen mij wel eens voorzichtig vragen; “wil je nog een tweede?” Dan zeg  ik altijd direct “nee”. De vraagtekens schieten dan vaak boven de hoofden en  sommige mensen zijn oprecht verbaasd. Mijn antwoord is altijd; we zijn al met zijn 4e. Zeker niet altijd! Maar wel vaak genoeg, en dat is goed. Vaak gaat men dan ook gelijk over in hoe we het dan doen als samengesteld gezin, vooral praktisch maar ook heel vaak de vraag of Mila blij is met haar zusje. Ondanks dat de meiden half zusjes zijn ontstaat er een band waarvan ik hoop dat die nog beter wordt en die ik ook heb met mijn zus. Waardoor Mila altijd het gevoel heeft dat zij ook thuis komt en  dat zij en Shay iets opbouwen wat alleen zij samen kunnen hebben. 

We zijn écht compleet zo! 

Ik spreek het nooit uit maar…. Ik heb twee dochters waar ik zielsveel van hou. Shay heb ik het leven geschonken en Mila heeft het leven mij geschonken. Wat ben ik trots op die meiden!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)