Wat kun je doen als het niet lukt om zwanger te worden?

Als je een kinderwens hebt, kun je een jaar proberen om zwanger te worden. Binnen een jaar is er een aanzienlijke kans dat je zwanger bent.

Ben je na een jaar nog niet zwanger?

Ben je na een jaar niet zwanger, dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan. De huisarts adviseert meestal om te kijken wanneer er een eisprong is door een temperatuurcurve bij te houden.

Ook kan het sperma onderzocht worden. Daarna stuurt de huisarts door naar de gynaecoloog voor verder vruchtbaarheidsonderzoek.

Alles over de conceptie, zwangerschap en bevalling

Bekijk nu

Sommige stellen willen niet een jaar afwachten, bijvoorbeeld omdat de vrouw al 36 jaar of ouder is.

De vruchtbaarheid van vrouwen boven de 36 jaar daalt in rap tempo waardoor ze minder ‘tijd te verliezen hebben’ om bevrucht te raken.

Hoe snel zwanger bij een volgende zwangerschap

Hoe snel zwanger bij een volgende zwangerschap

De ene vrouw wordt sneller zwanger dan de ander. Feit is dat met het ouder worden de vruchtbaarheid afneemt. Gemiddeld duurt het bij een vrouw van 40 jaar dus langer voordat ze zwanger is dan bij een vrouw van 20 jaar.

Veel stellen denken dat als het de eerste keer langer duurde voordat ze zwanger waren, dat bij een volgende zwangerschap ook zo zal zijn. En omgekeerd. Dit hoeft niet zo te zijn als jullie beide gewoon vruchtbaar zijn. Duurde het de eerste keer een jaar? Een volgende keer kan het in twee maanden raak zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)