Oei, jij groeit!
Dit dagboek helpt je oog te krijgen voor de kleine dingen die juist het grote verschil maken. Schrijf en…
Iedere aanstaande moeder weet intuïtief dat haar uk van een praatje ontspant. Ze praat tegen haar buik of maakt een grapje. Maar ze doet dat stiekem. Ze kijkt wel uit om dat in het openbaar te doen. Stel je voor dat je op straat loopt en uitgebreid tegen je buik praat. Dan loop je toch voor gek! Toch is het niet gek dat je tegen je buikbaby praat of zingt, dat je samen ontspant en samen naar muziek luistert. Het is juist erg goed.
Buikbaby’s hebben al heel vroeg werkende oortjes. En hun eigenaartjes laten al spoedig merken wat ze van de geluiden om hen heen vinden. Ze hebben duidelijke voorkeuren. Ze houden vooral van spraak en muziek. En sommige muziek ligt prettiger in hun gehoor dan andere.
Dit boek neemt je mee in de fascinerende wereld van je buikbaby. Ooit noemde men dat kleine ding een ‘hersenloze dikkop’, maar nu weten we beter. Je kleine mini-mensje kan al zien, voelen, proeven en horen. Hij heeft zelfs al een stem! Hij maakt zich mama’s ritmes eigen. Hij beleeft haar stemmingen mee en leert daarvan. Hij reageert op praatjes en muziek. Hij heeft zelfs een eigen smaak. Kortom, hij is heel speciaal. En hij is uniek! Als straks zijn oortjes bóven water komen en hij geboren is, herkent hij de stemmen die hij nú vaak hoort en de muziek die je nú vaak draait. Hij heeft bij zijn geboorte immers al een heel leven achter de rug. Een leven met zijn oortjes onder water!
We vertellen wat wetenschappelijk is aangetoond. Veel is nog onbekend. Twijfel daarom nooit aan je eigen intuïtie. Doe wat je denkt dat goed is. En laat wat je denkt dat niet belangrijk is. De wetenschap heeft vaker iets ‘ontdekt’ wat moeders eigenlijk allang wisten.
Je buikbaby reageert op zijn unieke manier op dat wat hij hoort in de buik. Op papa, mama, broertjes en zusjes, de hond en de kanarie. Wij suggereren spelletjes en we geven ideeën hoe je elkaar leert kennen.
Bekijk hier het artikel ‘Praat tegen je buik’ op RTL Editie NL
NB: Het artikel is niet helemaal correct. Frans Plooij heeft gezegd dat het goed is om tegen je buikbaby te praten, te zingen etc. Maar niet om zo woordjes te leren….! Daar is iedereen het wel over eens: dat is veel en veel te vroeg in de buik!
We luisterden naar onze gebruikers en hebben
de app volledig vernieuwd: een fris nieuw design,
verbeterde navigatie en herschreven alle teksten.
De wereldwijd #1 best verkochte babyapp
heeft een sprong gemaakt!