Zwangerschapssignalen

Sommige vrouwen merken het meteen als ze zwanger zijn. Andere zijn al weken zwanger, maar hebben niets in de gaten. Als je overtijd bent, geeft een zwangerschapstest uitsluitsel of je inderdaad zwanger bent. Maar er zijn ook zwangerschapssignalen die kunnen duiden op een zwangerschap.

De volgende lichaamssignalen kunnen duiden op een zwangerschap:

  • Misselijkheid

Misselijkheid, en dan vooral ’s ochtends komt nog als een voor in het beginstadium van de zwangerschap.

  • Vermoeidheid

Intense  vermoeidheid  en een gebrek aan energie kan een signaal zijn dat je zwanger bent. De vermoeidheid komt, net als de misselijkheid door de verandering aan hormonen in je lichaam. Vaak heb je niet door dat de vermoeidheid komt door de zwangerschap, het lijkt op een gewone vermoeidheid.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu
  • Vaak plassen

Moet je ineens vaker naar de wc? Heb je het gevoel dat je heel nodig moet plassen en dat er dan maar een paar druppeltjes uitkomen? Dit kan duiden op een zwangerschap. Er zijn zelfs vrouwen die denken dat ze een blaasontsteking hebben, maar zwanger blijken te zijn.

  • Gevoelige borsten

Tijdens de zwangerschap veranderen de borsten. Ze worden groter en zijn gevoeliger. Ze maken zich nu al klaar voor de borstvoeding. De gevoeligheid en verandering van de borsten kan duiden op een zwangerschap.

  • Geurtjes

Veel zwangere vrouwen hebben een sterker reukvermogen. Al in het prille stadium van de zwangerschap verandert de geur- en smaakwaarneming. Ook dit wordt beïnvloedt door de verandering in de hormoonhuishouding. Veel zwangere vrouwen krijgen ineens kippenvel van de geur van koffie, terwijl ze eerder graag een bakkie dronken.

Herken jij een of meerdere van deze zwangerschapssignalen, maar ben je nog niet overtijd? Wacht dan tot je menstruatie zou moeten beginnen. Word je niet ongesteld, dan kun je een zwangerschapstest doen.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)