Sprong 4

De lastige fase, waarin je baby meer huilt, hangerig en humeuriger is, vindt bij sprong 4 plaats tussen week 14 en 20. Deze fase hoeft niet de gehele zes weken te duren. De grootste kans op de lastige fase vindt plaats in week 17. Rond week 19 á 20 is de kans groot dat je de eerste nieuwe vaardigheden van je kleintje gaan zien!

Als je baby deze sprong maakt zie je waarschijnlijk niet meteen verschillen nadat de sprong genomen is. Dit komt doordat deze sprong nogal grote gevolgen voor zijn mentale ontwikkeling heeft..

Je baby 12 – 19 weken: Vliegtuigje spelen

Leer alles over de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Mentale Sprong 4 – Sprong van Gebeurtenissen

Hij heeft dus direct met het nemen van de sprong wel de mentale kracht om nieuwe dingen te doen, maar het zal even duren voor hij dat ook in praktijk brengt. Wel zie je vanaf de sprong al kleine veranderingen en een paar weken na de sprong zul je grote veranderingen zien. Enne… bijhouden hè! Dat is zo leuk voor later!

Lees het boek met alle 10 sprongen.

19 weken: Klap eens in je handjes, blij blij blij

De volgende wereld is die van de ‘gebeurtenissen’. Tot je baby dit sprongetje maakte kon hij maar één vloeiende overgang waarnemen. Nu kan hij een korte serie van ‘vloeiende overgangen’ zien, horen, ruiken, proeven en zelf maken. Voorbeelden hiervan zijn een stuiterende bal, een zwaaiende hand of iets pakken met je hand. Je baby geniet van de klassieke kinderliedjes met gebaren, zoals ‘klap eens in je handjes’.

Neem een kijkje in de mentale ontwikkeling van jouw kindje en ontdek hoe je de nieuwe vaardigheden kunt stimuleren met de Oei, ik groei! app of het boek!

Deel dit artikel