Sprong 4

Vanaf week 14 is het zover. Sprong 4, de sprong van gebeurtenissen, kan beginnen bij je baby. De eerste signalen van sprong 4 zullen zich voordoen tussen week 14 en 20 na de uitgerekende datum. Tijdens sprong 3 heeft je baby geleerd om meerdere vloeiende overgangen, patronen of sensaties zonder verbanden te zien. Maar na het nemen van sprong 4 begint je baby te begrijpen dat dit samen één grote gebeurtenis is.

De lastige fase van sprong 4: verandering brengt weerstand

Wanneer sprong 4 begonnen is zul je merken dat je baby meer huilt, hangeriger en humeuriger is. Dat is de lastige fase van de sprong. Deze lastige fase duurt meestal 5 weken, maar kan ook 1 of 6 weken duren. Wist je dat je in onze app alleen de uitgerekende datum in hoeft te vullen en je vervolgens automatisch alle meldingen krijgt wanneer de lastige fase van de sprongen beginnen?

De vaardigheden fase: een sprong voorwaarts

Rond week 20 is de lastige fase van sprong 4 voorbij. Dan is het tijd voor het leukste gedeelte van de sprong: de vaardigheden fase. Je baby is nu namelijk gewend aan de nieuwe wereld en gaat de nieuwe vaardigheden die erbij horen dan ook ontdekken. Wist je dat we een voorleesboekje gemaakt hebben voor de allerkleinsten waarin we de sprongetjes omgetoverd hebben tot een avontuurlijk verhaal met Kaya de Kangoeroe? Hierin ontdekt Kaya al haar nieuwe vaardigheden en dat een sprong niet alleen spannend, maar ook juist heel leuk kan zijn!

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Het kan bijvoorbeeld dat je baby na deze sprong er ineens in slaagt om voorwerpen vast te grijpen of te babbelen zoals ‘mommom’, ‘baba’, ‘tata’. Zal die het leuk vinden om vliegtuigje te spelen of geniet die nog meer van kinderliedjes.

Ontdek het karakter van je baby

Sommige baby’s laten vooral de motorische vaardigheden zien en andere juist de spraak- en taal vaardigheden tijdens de sprong. Elke baby ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en kiest iets wat hij of zij graag wilt ontwikkelen. In onze app vind je talloze spellen waarmee je de ontwikkeling van je kindje kunt stimuleren. En het allerleukste is, is dat al deze nieuw ontwikkelde vaardigheden iets zeggen over het (toekomstige) karakter van je baby!

Benieuwd geworden en wil je alles weten over de 10 sprongen, de lastige fases en alle vaardigheden die erbij horen? Bestel dan nu het boek of download de app!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

De Oei, ik groei! sprongenwekker

Wil je altijd een melding ontvangen wanneer een sprong begint? En de daarbij horende artikelen en interessante weetjes ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze sprongenwekker en nieuwsbrief!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)