Fotoboek drama’s

Fotoboek drama’s

Het blijft altijd een ding: herinneringen maken van onvergetelijke gebeurtenissen. Die ene vakantie in Thailand, de bruiloft van je beste vriendin of het eerste jaar van je kind. Momenten die je maar al te graag vast wil leggen in een (online) fotoalbum, maar waar je tijd en zin maar niet voor lijkt te vinden. Daarnaast zijn die albums niet zo goedkoop en zijn ze – eenmaal gemaakt – niet meer aan te passen.

Ik heb een speciaal kraambezoek-boek voor Mats waarin het kraambezoek een aantal vragen beantwoord en er is tevens de mogelijkheid om foto’s in het boek te plakken. Normale foto-formaten zijn te groot voor het boek en ik zou er graag ook foto’s in hebben van het bezoek met kleine Mats in hun armen. Ik besloot wat foto-stickers te bestellen, maar de kosten hiervan zijn vrij hoog en 4 velletjes later bedenk ik me dat het ook anders kan.

‘We hebben natuurlijk ook nog een printer!’ Schiet mij opeens te binnen. Met wat fotopapier in de papierlade begin ik gelijk met het maken van collages.  Dit kan vrij makkelijk met het gratis foto-bewerkprogramma Picasa. Je selecteert de leukste foto’s, klikt op de knop ‘collage maken’ En hoppa! Een stuk of 4 collages later start ik met het inplakken van Mats zijn mooiste momenten.

Wat een geluk dat ik juist nu de mogelijkheid heb om Instant Ink van HP te testen. Als ik mijn fotoboeken allemaal wil printen, dan raakt de inkt natuurlijk een keer op. De rompslomp van het kopen van cartridges stel ik altijd uit. ‘Ach, ik print wel niet’ denk ik dan. Terwijl je vervolgens weer vloekend boven de printer hangt omdat de zwarte inkt dan ook echt op is.

Met Instant Ink van HP zijn dit soort perikelen verleden tijd. En nee, je ontvangt geen eindeloze cartridges. Je ontvangt ze enkel wanneer je inkt bijna op is, je printer geeft dit signaal namelijk zelf door aan HP en enkele dagen later valt je nieuwe set op de mat. Klinkt ideaal.

Zo werkt het:

  • Ik vroeg de Instant Ink service aan via de website van HP. Vervolgens keek ik of mijn printer geschikt is voor deze service. Dat was gelukkig bij mij het geval.
  • Indien de printer geschikt is; heb je de keuze uit 3 verschillende opties. Wij printen soms. Nu print ik bijvoorbeeld meer, maar in een andere maand wat minder. Ik besluit voor het plan van €2,99 per maand te kiezen. Hierbij mag ik tot 50 pagina’s per maand printen en bespaar ik op jaarbasis zo’n €66,-. Naast het gemak dus ook nog eens snel verdiend.
  • Print ik die 50 pagina’s niet? Dan neem ik ze mee naar de volgende maand(en). Die heb ik dan vast wel weer nodig wanneer ik een fotoboek(je) wilt maken 😉

In mijn ogen een ideale oplossing als je een HP kleurenprinter bezit en je bent van plan om afwisselend te printen. Het scheelt daadwerkelijk in de jaarlijkse print-kosten. Normaal ben ik ongeveer €100,- kwijt aan kleurcartridges op jaarbasis. Met Instant Ink abonnement betaal ik nu €36,- per jaar. Helemaal blij mee dus.

De volgende stap? Een collage maken van zijn eerste paar maanden. Dat wordt een lastige opgave, aangezien ik ongeveer 500 verschillende foto’s heb ;-).

 

Fotoboek drama’s

Fotoboek drama’s