Honden en een baby

Honden en een baby

Zoals je in mijn intro kunt lezen ben ik een echte hondenliefhebber. Al van kinds af aan. Toen ik een relatie met mijn vriend kreeg en hij een trotse hondenbezitter was vond ik dat dus ook geen enkel probleem. Hij had me alleen wel gewaarschuwd, want het was niet zomaar een hond. En nee, daar kwam ik snel achter. Lourdes (wat een mooie naam, hè?) is een Tosa Inu, een niet heel bekend ras, en ze is echt gigantisch. Ze doet ook wel de naam kalf eer aan. Naast dat ze zo groot is, is ze ook heel lief en aanhankelijk. Volgens mij denkt ze zelf dat ze een klein schoothondje is. Ze wil dan ook het liefst ’s avonds gezellig bij ons op de bank. Maar je kunt dan begrijpen dat er voor ons weinig ruimte over is… Als hondenliefhebber heb ik altijd al een teckel willen hebben, ik vind dat zulke leuke honden! Lekker eigenwijs, past goed bij me ;-), en zo’n karakter. Na een half jaar besloten we dat er een teckeltje mocht komen. In het begin vond ik het super spannend aangezien de puppy zó klein was en Lourdes zó groot! Gelukkig bleek James een echte teckel en domineerde hij gelijk het huis. Hij ging op haar plek liggen en at brokjes uit haar bak. Een echte stoere teckel dus. Inmiddels zijn we twee jaar verder en zijn ze onafscheidelijk! De kleine en de grote J

Nu de baby op komst is vind ik dat best een beetje spannend in combinatie met de honden. Hoe zou het gaan? Hoe zouden ze op haar reageren? Ik heb er veel over gelezen en in de meeste verhalen loopt het goed af en accepteren de honden de baby gelijk. Ik hoop dat dat hier ook het geval is. De kleine hond is erg nieuwsgierig en enthousiast, dus ik denk dat hij vooral blij is. Daar maak ik me niet zo’n zorgen om. De grote hond is daarentegen erg waaks en beschermend als het om ons gaat, dus ik kan me voorstellen dat ze dat voor de baby straks nog meer is. Daarnaast heeft ze een soort van lik-tic en wil ze overal aan likken. Ik ben dus straks niet alleen druk met de baby, maar ook met de honden in combinatie met de baby. Ik ben erg benieuwd hoe ze op ons kleine meisje reageren en hoe ze met haar omgaan.

Heb je zelf ook een baby en een hond? Ik ben benieuwd naar je ervaringen en zou het leuk vinden als je deze deelt op FB/Instagram.