Muziek en baby’s

Muziek en baby’s

Is het je wel eens opgevallen dat je zelfs tegen je zwangere buik begon te zingen? Ok, niet iedere moeder doet dat, maar 80% wel! Zo gek is dat ook niet. Veelvuldig onderzoek toont aan dat baby’s, zodra het gehoor is gevormd, reageren op muziek. De ene buikbaby wordt actief, de andere wordt juist rustig. Muziek is meer dan alleen noten en tekst, het zijn trillingen die invloed hebben op de hersenen! En juist daarom is het zo belangrijk dat we muziek een goed plekje in de dagelijkse omgang geven. Zing, draai muziek, geef speelgoed met muziek er in: het stimuleert de hersenen! Enne… begin er lekker vroeg mee!

Voordelen van muziek op een rij:

  • Vrijwel alle kinderen, van baby af aan, genieten van muziek
  • Van muziek leer je luisteren. Je leert hoorbare, auditieve, connecties te maken.
  • Door zelf muziek te maken worden de twee hersenhelften gedwongen samen te werken, en dat vergroot de leencapaciteit van je uk!

Juist door dat laatste, het feit dat de hersenhelften samen moeten werken als je zelf muziek maakt, is het zo goed om je kind instrumenten te geven om zo zijn eigen muziek te maken. Wist je dat een baby van een half jaar al interesse heeft om dit te doen? Natuurlijk op een heel ‘simpel’ niveau (in de vorm van iets wat geluid maakt schudden en dan wat op en neer hopsen; of in de vorm van een knop indrukken waar muziek uit komt en dan wat ‘dansende bewegingen’ te maken). Wij mochten de collectie van VTech door struinen en onze favorieten delen we hier met je.

Brul en Zing Microfoon

Muziek en baby’s

Reden dat dit een van onze favorieten is: gaat lang mee. Vanaf de sprong van relaties (zes maanden) tot en met de peutertijd. Dan heb je dus waar voor je geld en omdat ‘ons bent zunig’ toch ook altijd een rol speelt, komt dat even goed uit!

Wat opvalt is dat de microfoon  al goed in de kleinere handjes past. Er zitten zoveel knoppen en zoveel verschillende liedjes, muziekjes en lichtjes op dat dit speeltje een automatische succes ervaring geeft in de sprong van relaties. Daarin is je baby bijna geobsedeerd door allerlei details, knoppen en actie-reactie. Niet zo gek want voor de eerste keer kan je uk iets bewerkstelligen! Hij drukt op de knop, hij krijgt muziek. Fantastisch vindt hij dat. Of dit echt muziek maken is, of meer de liefde voor knoppen, dat valt te bezien; maar als je uk het leuk vindt dan is het toch een succes te noemen! Hoe ouder je baby wordt, hoe meer hij deze microfoon zal gaan gebruiken waar deze voor bedoeld is.

Rock & Swing gitaar

Muziek en baby’s

Voor alle stoere peuters en kleuters die cool willen zijn en willen rocken… deze gitaar wil graag om de nek gehangen worden en dan los gaan met dierengeluiden en muziek! Omdat je kindje echt moet kunnen staan en eigenlijk al moet beginnen met de interesse voor rollenspel (het spelen van iets; bijvoorbeeld dat je een gitarist bent), is deze gitaar pas echt leuk vanaf de peuterleeftijd. De toetsen en snaren zijn goed te bedienen door peuter- en kleuterhanden en zullen de echte rock ’n roller in je uk naar voren brengen!

Zing en Speel Piano

Muziek en baby’s

Zoals gezegd krijgt bijna iedere baby een voorliefde voor knoppen vanaf de vijfde sprong, de sprong van relaties. Een baby van die leeftijd is niet bezig met de kwantiteit van knoppen, maar puur met de actie (ik druk wat in) en de reactie (ik creëer dat effect met mijn actie). Echter… een paar sprongen later en rond de leeftijd van een jaar geldt: hoe meer, hoe beter als het om knoppen gaat. Daarom is deze ‘piano’ zo leuk. Op werkelijk iedere vierkante centimeter is wel een knop te vinden. Bovendien is er nog een microfoon om in te zingen en een echte scratch schijf! Heel veel acties dus, in een klein hanteerbaar speelgoed.

Rock en Leer drumstel

Muziek en baby’s

Drummen… en dan talloze muziekjes kunnen horen en meespelen… welke grote peuter of kleuter vindt dat nou niet leuk? Je kindje kan echt zitten achter dit drumstel, zelf spelen en begeleid worden door talloze geluiden en muziekjes. Maar dit drumstel doet meer… het speelt educatieve spelletjes met je kindje en laat hem kennis maken met het tellen. Op deze manier speelt dit speelgoed heel slim in op de voorliefde van een kind voor muziek, en verleidt hem dan ook andere dingen te ontdekken…