Doula

Een Doula helpt een vrouw tijdens de zwangerschap en als de baby geboren is.

Een Doula helpt een vrouw tijdens de zwangerschap en als de baby geboren is. Ondersteunt voor en tijdens de bevalling en geeft de vrouw kracht.

Wie?

Mijn naam is Nadine van Loon, 40 jaar, moeder van 4 kinderen, mijn oudste is 14 jaar en de jongste 5jaar. Allen zijn thuis geboren en heb ik borstvoeding gegeven. Mijn kinderen zitten op de Vrije School in Groningen en met veel plezier help ik mee met jaarfeesten en andere activiteiten. Liefhebberijen van mij zijn kruiden & fotografie, zalven maken en fytotherapie & foto’s voor publicaties.

Wat?

Ik ben doula; ik help een zwangere vrouw door haar bij de bevalling te steunen zodat ze de rust en ruimte krijgt die ze nodig heeft om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen.

Waarom?

Van oorsprong waren het uitsluitend vrouwen die samen zorgden voor de zwangere. In verschillende culturen zie je dit oeroude natuurlijke systeem nog bestaan. De grootste kracht van de doula is dat zij ervaringsdeskundige is die bij een bevalling blijft om waar nodig steun te verlenen gedurende de hele weg. Het is het allerbelangrijkste voor de zwangere dat ze hierop kan vertrouwen en daardoor de rust en ruimte krijgt om zich lichamelijk en geestelijk te openen. Als doula ben je dan de hulp en gids.

Het natuurlijke verloop tijdens een bevalling kan door middel van hormonen versnellen en versoepelen. Als de zwangere ontspannen kan zijn over haar bevalling, krijgt ze die hormonen in de juiste hoeveelheid en dat is bevorderlijk voor de bevalling. Door middel van ontspanningstechnieken en emotionele ondersteuning kan de bevalling soepeler verlopen waardoor pijnbestrijding en andere medische ingrepen minder of niet nodig zijn.

Hoe en waar?

Rond de dertigste week van de zwangerschap neem je, contact met me op. Dan kom ik bij je langs voor een kennismakingsgesprek en zal ik uitleggen over mijn werkwijze.

Aan de hand van een geboorte-wensenplan wat we samen met je partner opstellen, kunnen we de grote lijnen uitzetten voor de bevalling. Ik vertel en adviseer je over kruidentips, massages en andere adviezen die handig zijn tijdens de zwangerschap.

Vervolgens toon ik jullie wat voor ontspanningstechnieken er zijn, zodat je als zwangere een idee hebt hoe je weeën kunt opvangen.

Er zijn zoveel manieren van bevallen… Op de dag zelf voel je wel aan wat voor jou goed voelt.

Als de grote dag komt zal ik komen en bij je zijn en blijven tot enkele uren na de geboorte.

Voor meer informatie: www.nadinevanloon.nl